fbpx
 • Hatékony kínai harcművészet érdekel?

  Tanulj önvédelmet Magyarország legnagyobb Kung-Fu iskolájában. Fejleszd képességeidet, hogy megvédhesd önmagad, családodat. Légy magabiztos, fizikailag fit, és győzd le a stresszt. Ne halogasd a döntésed, iratkozz be még ma! Tanuljd meg megvédeni magad, hogy NE LÉGY ÁLDOZAT!

 • Nagyobb biztonságra vágysz? Tanulj önvédelmet!

  Gyere és sajátítsd el a Wing Tsun Kung Fu alapjait-​t. A Wing Tsun önvédelmi technkáinak birtokában nagyobb biztonságban érzed majd magad, mert tudod, hogy ha bajba kerülnél képes vagy megvédeni magad.

 • Feszült és ingerült vagy a nap végére? Vezesd le a stresszt!

  Feszült és ingerült vagy a nap végére? Vezesd le a stresszt! Rossz a közérzeted, tele vagy feszültséggel és unod már a körülötted levő emberek badarságait? Gyere hozzánk edzeni és verd ki a fejedből a stresszt. Edzőtársaid segítségedre lesznek. Eddzél egy jót és vezesd le a feszültséget. Kétségtelenűl nyugodt estéd lesz.

 • Érdekel a harcművészet? Legyél harcművész!

  Ismerd meg a harcművészet mögött levő szellemi vagy spirituális rendszert. A művész az alkotást és az önmegvalósítást tartja művészete fő céljának. Fontos a kibontakozás és valamiféle magasabb rendű elvvel való harmónia kialakítása. Kezdj el kitartóan edzeni és te is harcművész leszel!

 • Keményebb szeretnél lenni? Erősödj, keményedj!

  Ne csak álmodozz arról, hogy a haverok és a lányok elismernek téged, hanem tegyél is érte. Kezdj el edzeni, hogy elérd amit szeretnél! Ami nem öl meg, az megkeményít. Márpedig Wing Tsun edzésen még nem halt meg senki.

WING TSUN

ÖNVÉDELEM HARCMŰVÉSZET SZÉKESFEHÉRVÁR - VESZPRÉM

Fegyverek a Wing Tsun Kung Fu-ban

Look Dim Boon Kwun - Hosszúbot

A Wing Tsun egyik fegyvere a 260 cm hosszú ún. patkányfarok bot. Ezt a fegyvert régen, mint csónakhajtó rudat használtak. A legenda szerint a Shaolin kolostorból menekült Chi Shin mestertől került a Wing Tsun rendszerbe a bottechnika (Wong Wah Bo és Leung Yee Tai kapcsolata során). A bot kezelése 7 (6 és fél) alaptechnikára épül, amelyeket a Shaolin bottechnika leegyszerűsítésével dolgoztak ki. A bot használatában ugyanazokat a koncepciókat követik, mint a pusztakezes harcban. Kerülik a látványos, nagy ívű mozdulatokat. Inkább a rövid, célratörő döféseket használják. Különleges edzésmódszer a tapadós bot amelynél a kézben lévő energiákat kell a botba vezetni és így követni az ellenfél fegyverének mozgását. A hosszúbot minden hosszú fegyver (pl.: lándzsa, háromágú szigony, stb) alapja. Aki tudja használni a hosszúbotot, annak nem okozhat gondot a többi hosszú fegyver használata sem!rsz leung ting long pole technique

Bővebben: Fegyverek a Wing Tsun Kung Fu-ban

Chi Sau - tapadós kezek

Chi Sau - tapadós kezek

A Wing Tsun különlegessége, a Chi Sau (tapadós kezek gyakorlat) azáltal teszi kiemelkedően hatékonnyá a stílust, hogy a “bőrérzékelés” fejlesztése révén olyan reflexeket épít ki, amelyek – ellentétben a látáson alapuló reakciókkal – nem igénylik a nagyagykéreg részvételét az ingerületi folyamatban, ily módon sokkal gyorsabbak és biztosabbak lesznek. Szemreflex esetén legalább 7 átkapcsolás szükséges a retina érző sejtjei és az izomsejt között, ezzel ellentétben van olyan izom-izom (izomból induló és oda visszaérkező) reflexív, ahol 2 átkapcsolás elegendő! Ez utóbbi reflex kb. háromszor olyan gyors, mint a szemreflex.

Bővebben: Chi Sau - tapadós kezek

Fabábu

Muk Yan Chong – Fabábu

ipmanwoodendummy1

Ip Man - Fabábu gyakorlat

A fabábú, kínai nyelven Muk Yan Chong, a Wing Tsun stílus tradicionális gyakorló eszköze. Hagyományosan fából készült, emberi alakot utánzó gyakorló eszköz, mely sokrétűen fejleszti a gyakorló képességeit.

A Wing Tsun fabábu formagyakorlata 116 mozdulatból áll, amely 8 sorozatot foglal magába. A fabábu technikákat a sorozatban található rúgások teszik különlegessé. A fabábu technikák nem tartalmaznak új mozdulatokat, inkább az új sorrend, a felhasználás és a rúgások által lesz “több”.

Bővebben: Fabábu

Wing Tsun Kung Fu formagyakorlatok

Siu Nim Tau – A kis gondolat útja

Ez a formagyakorlat az alaptechnikák leltára. Megtanít a helyes állásra, a térdek közötti összetartó erő kifejlesztésére, és az alaptechnikák (pl. egyenes ökölütés, egyenes tenyérütés, tan-sau, pak-sau, bong-sau) pontos végrehajtására. A Wing Tsun formagyakorlatai nem egy elképzelt küzdő elleni harcot imitálnak, csupán szimbólumokat tartalmaznak, melyek egy partner segítségével, a gyakorlatok közben kelnek életre. A Siu Nim Tau formagyakorlat közben nem változik az alapállás, nincsenek benne lépések és fordulások, így a szembefordulás elvét is megtanulhatjuk a végrehajtása során. Az első harmada közben összegyűjtjük a tan-tien pontokba a chi-t, így fel is frissülünk, illetve el tudjuk kicsit felejteni a mindennapi problémáinkat. Ezt a rész a Shaolin szerzetesek áloműző és életet meghosszabbító gyakorlatsorozatként emlegették és gyakorolták.

Bővebben: Wing Tsun Kung Fu formagyakorlatok

Székesfehérvári iskola Facebook oldala

Veszprémi iskola Facebook oldala