fbpx
 • Hatékony kínai harcművészet érdekel?

  Tanulj önvédelmet Magyarország legnagyobb Kung-Fu iskolájában. Fejleszd képességeidet, hogy megvédhesd önmagad, családodat. Légy magabiztos, fizikailag fit, és győzd le a stresszt. Ne halogasd a döntésed, iratkozz be még ma! Tanuljd meg megvédeni magad, hogy NE LÉGY ÁLDOZAT!

 • Nagyobb biztonságra vágysz? Tanulj önvédelmet!

  Gyere és sajátítsd el a Wing Tsun Kung Fu alapjait-​t. A Wing Tsun önvédelmi technkáinak birtokában nagyobb biztonságban érzed majd magad, mert tudod, hogy ha bajba kerülnél képes vagy megvédeni magad.

 • Feszült és ingerült vagy a nap végére? Vezesd le a stresszt!

  Feszült és ingerült vagy a nap végére? Vezesd le a stresszt! Rossz a közérzeted, tele vagy feszültséggel és unod már a körülötted levő emberek badarságait? Gyere hozzánk edzeni és verd ki a fejedből a stresszt. Edzőtársaid segítségedre lesznek. Eddzél egy jót és vezesd le a feszültséget. Kétségtelenűl nyugodt estéd lesz.

 • Érdekel a harcművészet? Legyél harcművész!

  Ismerd meg a harcművészet mögött levő szellemi vagy spirituális rendszert. A művész az alkotást és az önmegvalósítást tartja művészete fő céljának. Fontos a kibontakozás és valamiféle magasabb rendű elvvel való harmónia kialakítása. Kezdj el kitartóan edzeni és te is harcművész leszel!

 • Keményebb szeretnél lenni? Erősödj, keményedj!

  Ne csak álmodozz arról, hogy a haverok és a lányok elismernek téged, hanem tegyél is érte. Kezdj el edzeni, hogy elérd amit szeretnél! Ami nem öl meg, az megkeményít. Márpedig Wing Tsun edzésen még nem halt meg senki.

WING TSUN

ÖNVÉDELEM HARCMŰVÉSZET SZÉKESFEHÉRVÁR - VESZPRÉM

Fabábu

Muk Yan Chong – Fabábu

ipmanwoodendummy1

Ip Man - Fabábu gyakorlat

A fabábú, kínai nyelven Muk Yan Chong, a Wing Tsun stílus tradicionális gyakorló eszköze. Hagyományosan fából készült, emberi alakot utánzó gyakorló eszköz, mely sokrétűen fejleszti a gyakorló képességeit.

A Wing Tsun fabábu formagyakorlata 116 mozdulatból áll, amely 8 sorozatot foglal magába. A fabábu technikákat a sorozatban található rúgások teszik különlegessé. A fabábu technikák nem tartalmaznak új mozdulatokat, inkább az új sorrend, a felhasználás és a rúgások által lesz “több”.

A fabábu az egyik legideálisabb edzőpartner, hiszen mindig ráér, sohasem fárad el.

WoodenDummyTeak

Falra szerelhető fabábú

 

A bábun való gyakorlás már kezdő szinten is ajánlott, hiszen a kialakítása miatt pontosítja és erősíti a gyakorló technikáját! A fabábun történő gyakorlás fejleszti ki azt a robbanékony erőt, melyet az ütések és a különféle rúgások során kamatoztathat a gyakorló. Először nem a fabábu sorozatokat tanulják a tanítványok, hanem úgynevezett “előkészítő” gyakorlatokat gyakorolnak a bábun, mielőtt nekiállnának a sorozatoknak.


Máday Norbert 2006 – Muk Yan Jong

Székesfehérvári iskola Facebook oldala

Veszprémi iskola Facebook oldala