fbpx
 • Hatékony kínai harcművészet érdekel?

  Tanulj önvédelmet Magyarország legnagyobb Kung-Fu iskolájában. Fejleszd képességeidet, hogy megvédhesd önmagad, családodat. Légy magabiztos, fizikailag fit, és győzd le a stresszt. Ne halogasd a döntésed, iratkozz be még ma! Tanuljd meg megvédeni magad, hogy NE LÉGY ÁLDOZAT!

 • Nagyobb biztonságra vágysz? Tanulj önvédelmet!

  Gyere és sajátítsd el a Wing Tsun Kung Fu alapjait-​t. A Wing Tsun önvédelmi technkáinak birtokában nagyobb biztonságban érzed majd magad, mert tudod, hogy ha bajba kerülnél képes vagy megvédeni magad.

 • Feszült és ingerült vagy a nap végére? Vezesd le a stresszt!

  Feszült és ingerült vagy a nap végére? Vezesd le a stresszt! Rossz a közérzeted, tele vagy feszültséggel és unod már a körülötted levő emberek badarságait? Gyere hozzánk edzeni és verd ki a fejedből a stresszt. Edzőtársaid segítségedre lesznek. Eddzél egy jót és vezesd le a feszültséget. Kétségtelenűl nyugodt estéd lesz.

 • Érdekel a harcművészet? Legyél harcművész!

  Ismerd meg a harcművészet mögött levő szellemi vagy spirituális rendszert. A művész az alkotást és az önmegvalósítást tartja művészete fő céljának. Fontos a kibontakozás és valamiféle magasabb rendű elvvel való harmónia kialakítása. Kezdj el kitartóan edzeni és te is harcművész leszel!

 • Keményebb szeretnél lenni? Erősödj, keményedj!

  Ne csak álmodozz arról, hogy a haverok és a lányok elismernek téged, hanem tegyél is érte. Kezdj el edzeni, hogy elérd amit szeretnél! Ami nem öl meg, az megkeményít. Márpedig Wing Tsun edzésen még nem halt meg senki.

WING TSUN

ÖNVÉDELEM HARCMŰVÉSZET SZÉKESFEHÉRVÁR - VESZPRÉM

Fegyverek a Wing Tsun Kung Fu-ban

Look Dim Boon Kwun - Hosszúbot

A Wing Tsun egyik fegyvere a 260 cm hosszú ún. patkányfarok bot. Ezt a fegyvert régen, mint csónakhajtó rudat használtak. A legenda szerint a Shaolin kolostorból menekült Chi Shin mestertől került a Wing Tsun rendszerbe a bottechnika (Wong Wah Bo és Leung Yee Tai kapcsolata során). A bot kezelése 7 (6 és fél) alaptechnikára épül, amelyeket a Shaolin bottechnika leegyszerűsítésével dolgoztak ki. A bot használatában ugyanazokat a koncepciókat követik, mint a pusztakezes harcban. Kerülik a látványos, nagy ívű mozdulatokat. Inkább a rövid, célratörő döféseket használják. Különleges edzésmódszer a tapadós bot amelynél a kézben lévő energiákat kell a botba vezetni és így követni az ellenfél fegyverének mozgását. A hosszúbot minden hosszú fegyver (pl.: lándzsa, háromágú szigony, stb) alapja. Aki tudja használni a hosszúbotot, annak nem okozhat gondot a többi hosszú fegyver használata sem!rsz leung ting long pole technique

Bart Cham Dao – Pillangókés (Kantoni pillangókés)

A pillangó kés technikát a Wing Tsun Kung Fu-ban Bart Cham Dao névvel illetik. Jelentése: “a kés nyolc vágása”. A névben használt nyolcas szám, a nyolc támadó és védekező mozdulatot jelenti. Ezek mindegyik sorozatában először az alaptechnikákat – támadó és védekező mozdulatokat – gyakoroljuk, eleinte lábmunka nélkül, majd összekötve fordulással és lépésekkel. Minden sorozat más-más fegyver ellen tanít meg védekezni pl.: hosszú fegyverek (hosszúbot, lándzsa), rövid fegyverek (rövidbot, kard, szablya), hajlékony fegyverek (nunchaku, lánc, három részes bot). Aki a kevés, de rafinált kétkéses technikákat és kombinációkat elsajátítja nem kell többé a vágó és szúró fegyverektől félnie. A kettős kések rövid közelharchoz való fegyverek, így a küzdelem túl gyors, minden mozdulat vagy vágás közvetlenül csonkoláshoz vagy halálhoz vezet, a Wing Tsun-ban ezért tudják, hogy mihelyt a késeket kivonják a küzdelem az első két mozdulat után eldől. A kést többnyire az ellenfél elsődleges célpontjai felé vetjük be pl.: alkar, térd így az ellenfelünket már az első érintkezéskor megsebesíthetjük. A gyors lábmunka minden fegyveres harc alapja, így a késtechnikában is kiemelt szerepe van. Ebből kiindulva a kétkéses forma tartalmazza az egész Wing Tsun módszer leghatásosabb lábmunkáját.Si fu Maday pillangokesekkel

Székesfehérvári iskola Facebook oldala

Veszprémi iskola Facebook oldala