fbpx
 • Hatékony kínai harcművészet érdekel?

  Tanulj önvédelmet Magyarország legnagyobb Kung-Fu iskolájában. Fejleszd képességeidet, hogy megvédhesd önmagad, családodat. Légy magabiztos, fizikailag fit, és győzd le a stresszt. Ne halogasd a döntésed, iratkozz be még ma! Tanuljd meg megvédeni magad, hogy NE LÉGY ÁLDOZAT!

 • Nagyobb biztonságra vágysz? Tanulj önvédelmet!

  Gyere és sajátítsd el a Wing Tsun Kung Fu alapjait-​t. A Wing Tsun önvédelmi technkáinak birtokában nagyobb biztonságban érzed majd magad, mert tudod, hogy ha bajba kerülnél képes vagy megvédeni magad.

 • Feszült és ingerült vagy a nap végére? Vezesd le a stresszt!

  Feszült és ingerült vagy a nap végére? Vezesd le a stresszt! Rossz a közérzeted, tele vagy feszültséggel és unod már a körülötted levő emberek badarságait? Gyere hozzánk edzeni és verd ki a fejedből a stresszt. Edzőtársaid segítségedre lesznek. Eddzél egy jót és vezesd le a feszültséget. Kétségtelenűl nyugodt estéd lesz.

 • Érdekel a harcművészet? Legyél harcművész!

  Ismerd meg a harcművészet mögött levő szellemi vagy spirituális rendszert. A művész az alkotást és az önmegvalósítást tartja művészete fő céljának. Fontos a kibontakozás és valamiféle magasabb rendű elvvel való harmónia kialakítása. Kezdj el kitartóan edzeni és te is harcművész leszel!

 • Keményebb szeretnél lenni? Erősödj, keményedj!

  Ne csak álmodozz arról, hogy a haverok és a lányok elismernek téged, hanem tegyél is érte. Kezdj el edzeni, hogy elérd amit szeretnél! Ami nem öl meg, az megkeményít. Márpedig Wing Tsun edzésen még nem halt meg senki.

WING TSUN

ÖNVÉDELEM HARCMŰVÉSZET SZÉKESFEHÉRVÁR - VESZPRÉM

Wing Tsun Kung Fu formagyakorlatok

Siu Nim Tau – A kis gondolat útja

Ez a formagyakorlat az alaptechnikák leltára. Megtanít a helyes állásra, a térdek közötti összetartó erő kifejlesztésére, és az alaptechnikák (pl. egyenes ökölütés, egyenes tenyérütés, tan-sau, pak-sau, bong-sau) pontos végrehajtására. A Wing Tsun formagyakorlatai nem egy elképzelt küzdő elleni harcot imitálnak, csupán szimbólumokat tartalmaznak, melyek egy partner segítségével, a gyakorlatok közben kelnek életre. A Siu Nim Tau formagyakorlat közben nem változik az alapállás, nincsenek benne lépések és fordulások, így a szembefordulás elvét is megtanulhatjuk a végrehajtása során. Az első harmada közben összegyűjtjük a tan-tien pontokba a chi-t, így fel is frissülünk, illetve el tudjuk kicsit felejteni a mindennapi problémáinkat. Ezt a rész a Shaolin szerzetesek áloműző és életet meghosszabbító gyakorlatsorozatként emlegették és gyakorolták.

 

SI-HING Széll Gábor

Chum Kiu – Hídkeresés, karkeresés

Míg az első formagyakorlat az alaptechnikákra tanít meg, addig a második formagyakorlat a védekezés elsajátítására helyezi a hangsúlyt – a haladó tanítványok technikai ismeretanyagát tartalmazza. Ebben a formagyakorlatban már szerepelnek lépések (lat-Bo, hau-Bo), fordulások és rúgások (egyenes, oldalsó és csavarodó rúgás), így a Chum Kiu a több támadó elleni harc elemeit is tartalmazza. Fontos szerepet kap a Bong Sau mozdulat (különböző magasságokban és irányokban végrehajtva), amely a védekezés fontosságára utal. Fontos és különleges még a Chum Kiu-ban, a több ellenfél elleni pusztakezes harc, amelynél szintén nélkülözhetetlen a lábmunka és a helyes kéztechnika összhangja! A Chum Kiu elnevezésnek három jelentése is van: hidat keresünk köztünk és az ellenfél között, a saját karjaink (hidaink) helyes pozícióját keressük, illetve ez a forma képez hidat az első és a harmadik formagyakorlat között.

SI-HING Salamon Ferenc

Biu Tze (Biu Jee) – Repülő ujjak

A harmadik forma a “Repülő (döfő) Ujjak”. Ahogy a név is mutatja, itt nem az öklök, hanem inkább az ujjak szolgálnak fegyverül. A forma ezen kívül főleg összetett mozgásokból áll, amelyekben könyök, kézél, tenyér és ujjmozdulatok (döfések) gyors lábmozgással ötvöződnek, az egyidejű hárítás és támadás elvét követve. Technikái egyszerűek és a legváratlanabb szögekből érkeznek, hogy az ellenfél támadását még csírájában elfojthassák. A Biu Tze főként a támadótechnikákat tanítja, amit mesterek és mesterjelöltek tanulhatnak! A legmagasabb szintű Wing Tsun technikákat tartalmazza. A Siu Nim Tau-val és a Chum Kiuval ellentétben, melyek három részre vannak felosztva, a Biu Tze nyolc részből áll.

DAI-SHI-HING Szabó Ferenc – R.I.P. 1963-2008

Fabábu formagyakorlat

A negyedik és egyben utolsó forma a Wing Tsun 116 mozdulatból álló fabábu formagyakorlata, amely 8 sorozatot foglal magába. A fabábu technikákat a sorozatban található rúgások teszik különlegessé! A fabábu technikák nem tartalmaznak új mozdulatokat, inkább az új sorrend és a felhasználás és a rúgások által lesz “több”.

Si-Fu Máday Norbert – 9. fokozatú Nagymester 1989.

Székesfehérvári iskola Facebook oldala

Veszprémi iskola Facebook oldala