fbpx
 • Hatékony kínai harcművészet érdekel?

  Tanulj önvédelmet Magyarország legnagyobb Kung-Fu iskolájában. Fejleszd képességeidet, hogy megvédhesd önmagad, családodat. Légy magabiztos, fizikailag fit, és győzd le a stresszt. Ne halogasd a döntésed, iratkozz be még ma! Tanuljd meg megvédeni magad, hogy NE LÉGY ÁLDOZAT!

 • Nagyobb biztonságra vágysz? Tanulj önvédelmet!

  Gyere és sajátítsd el a Wing Tsun Kung Fu alapjait-​t. A Wing Tsun önvédelmi technkáinak birtokában nagyobb biztonságban érzed majd magad, mert tudod, hogy ha bajba kerülnél képes vagy megvédeni magad.

 • Feszült és ingerült vagy a nap végére? Vezesd le a stresszt!

  Feszült és ingerült vagy a nap végére? Vezesd le a stresszt! Rossz a közérzeted, tele vagy feszültséggel és unod már a körülötted levő emberek badarságait? Gyere hozzánk edzeni és verd ki a fejedből a stresszt. Edzőtársaid segítségedre lesznek. Eddzél egy jót és vezesd le a feszültséget. Kétségtelenűl nyugodt estéd lesz.

 • Érdekel a harcművészet? Legyél harcművész!

  Ismerd meg a harcművészet mögött levő szellemi vagy spirituális rendszert. A művész az alkotást és az önmegvalósítást tartja művészete fő céljának. Fontos a kibontakozás és valamiféle magasabb rendű elvvel való harmónia kialakítása. Kezdj el kitartóan edzeni és te is harcművész leszel!

 • Keményebb szeretnél lenni? Erősödj, keményedj!

  Ne csak álmodozz arról, hogy a haverok és a lányok elismernek téged, hanem tegyél is érte. Kezdj el edzeni, hogy elérd amit szeretnél! Ami nem öl meg, az megkeményít. Márpedig Wing Tsun edzésen még nem halt meg senki.

WING TSUN

ÖNVÉDELEM HARCMŰVÉSZET SZÉKESFEHÉRVÁR - VESZPRÉM

Hungarian Wing Tsun Organisation / A Magyar Wing Tsun Egyesület

A Magyar Wing Tsun Egyesület

Hungarian Wing Tsun Organisation

A Magyar Wing Tsun Egyesület - Magyarország legrégebbi és legnagyobb kung-fu iskolája - megalapítója és vezetője Si-Fu Máday Norbert az első ember volt, aki WING TSUN KUNG FU-t kezdett tanítani Magyarországon 1986-ban.

hwto atlatszo

Számos magas fokozatú mestert nevelt ki az idők folyamán. Máday Si-Fu 1991 óta Leung Ting nagymester személyes tanítványa. Aktivitását számtalan edzőtábor, szeminárium és vizsga vezetése fémjelzi. 2001-ben Leung Ting nagymester felkérte az amerikai Wing Tsun iskolák főinstruktori posztjára.

A Magyar Wing Tsun Egyesület a többi 65 országgal együtt az International Wing Tsun Association hivatalos tagja. Prof. Leung Ting, A Wing Tsun kung-fu nagymestere 1991. óta évente egyszer, 1998-ban és 2000-ben kétszer is ellátogatott hazánkba, hogy tanítsa és mesterfokozatra vizsgáztassa az arra érdemes tanítványokat. Személyes jelenléte rendkívül fontos mind az oktatók, mind a diákok számára, hiszen így bizonyosodhatnak meg többek között arról, hogy:

 • igazi, és ősi kínai harcművészetet tanulnak
 • a diplomát, amelyet tudásukról kapnak, a világon minden hivatalos szerv elismeri
 • ugyanazokat az eredeti technikákat tanulják, melyeket a keleti tanulótársaik


Az egyesület elnöke Dai Si-Fu Máday Norbert, 9. fokozatú Wing Tsun nagymester, kelet-európai főinstruktor. Helyettese Si-Hing Széll Gábor. Si-Fu személyes tanítványa Leung Ting Nagymesternek.

madayleungszell

Irányítása alá tartozik LettországRomániaLitvániaLengyelországÉsztország és Horvátország is. Az ázsiai országokon kívül egyedül a Kelet-Európai Szövetség tartozik közvetlenül a nagymesterhez, a többi országnak a német főinstruktor alá kell csatlakoznia.

HWTO headquarter

A kelet-európai országok központi székhelye a kecskeméti kolostor. Ebben a 100 nm-es, tradicionálisan berendezett kung-fu szentélyben történik az oktatók továbbképzése, illetve a kolostor hatalmas udvara ad otthont a tanulók nyári táborainak is. Idén, a 20 éves jubileum alkalmával nagyfokú átalakítások kezdődtek meg az egyesület tagjainak részvételével. A Magyar Wing Tsun Egyesülethez csak Magyarországon majdnem száz iskola tartozik. Ebből tíz Budapesten működik különböző kerületekben.

Si-Fu 2007-ben átvette 8. mesterfokozatról szól diplomáját Leung Ting Nagymestertől. Helyettesei, Si-Hing Szél Gábor 2009-ben és Si-Hing Salamon Ferenc 2010-ben 6. mesterfokozatra léptek elő. 2010-ben Si-Hing Szabó Csaba sikeres vizsgát tett 5. mesterfokozatra. Ez a magas rang lehetővé teszi Máday Si-Funak, hogy a Mesterek Tanácsával a tanítványokat mesterekké vizsgáztassa és átadja a Nemzetközi Wing Tsun Szövetség (International Wing Tsun Associaton - IWTA) diplomáját.

 

A Magyar Wing Tsun Egyesület célja a jövőben is ugyanaz:

 1. mindenkinek lehetőséget adjon egy eredeti, ősi kínai harcművészet gyakorlására
 2. fejlessze a tanulókat:
  • fizikailag: állóképesség, kitartás, tűrőképesség és mozgáskoordináció fejlesztése
  • szellemileg: a technikák anatómiai, fizikai és matematikai magyarázata, ok-okozati összefüggése; keleti kultúra és nyelv  megismerése; lelki egyensúly visszaállítása; memória fejlesztése stb.
  • erkölcsileg: önfegyelemre, egymás iránti türelemre és segítésre, illetve az idősebbek és tapasztaltabbak iránti tiszteletre nevelés
 3. közössége révén otthont és "családot" adjon annak akinek szüksége van rá
 4. helyes utat mutasson a fiatalabb generációnak szabadidejük értelmes eltöltésére.

Forrás: Magyar Wing Tsun Egyesület honlapja

 hwto

 

Székesfehérvári iskola Facebook oldala

Veszprémi iskola Facebook oldala