fbpx
 • Hatékony kínai harcművészet érdekel?

  Tanulj önvédelmet Magyarország legnagyobb Kung-Fu iskolájában. Fejleszd képességeidet, hogy megvédhesd önmagad, családodat. Légy magabiztos, fizikailag fit, és győzd le a stresszt. Ne halogasd a döntésed, iratkozz be még ma! Tanuljd meg megvédeni magad, hogy NE LÉGY ÁLDOZAT!

 • Nagyobb biztonságra vágysz? Tanulj önvédelmet!

  Gyere és sajátítsd el a Wing Tsun Kung Fu alapjait-​t. A Wing Tsun önvédelmi technkáinak birtokában nagyobb biztonságban érzed majd magad, mert tudod, hogy ha bajba kerülnél képes vagy megvédeni magad.

 • Feszült és ingerült vagy a nap végére? Vezesd le a stresszt!

  Feszült és ingerült vagy a nap végére? Vezesd le a stresszt! Rossz a közérzeted, tele vagy feszültséggel és unod már a körülötted levő emberek badarságait? Gyere hozzánk edzeni és verd ki a fejedből a stresszt. Edzőtársaid segítségedre lesznek. Eddzél egy jót és vezesd le a feszültséget. Kétségtelenűl nyugodt estéd lesz.

 • Érdekel a harcművészet? Legyél harcművész!

  Ismerd meg a harcművészet mögött levő szellemi vagy spirituális rendszert. A művész az alkotást és az önmegvalósítást tartja művészete fő céljának. Fontos a kibontakozás és valamiféle magasabb rendű elvvel való harmónia kialakítása. Kezdj el kitartóan edzeni és te is harcművész leszel!

 • Keményebb szeretnél lenni? Erősödj, keményedj!

  Ne csak álmodozz arról, hogy a haverok és a lányok elismernek téged, hanem tegyél is érte. Kezdj el edzeni, hogy elérd amit szeretnél! Ami nem öl meg, az megkeményít. Márpedig Wing Tsun edzésen még nem halt meg senki.

WING TSUN

ÖNVÉDELEM HARCMŰVÉSZET SZÉKESFEHÉRVÁR - VESZPRÉM

Wing Tsun Kung Fu edzések

Heti két tréning legalább szükséges ahhoz, hogy valaki elsajátíthassa a Kung Fu mozdulatait és elméleti hátterét, de akik komolyabban szeretnének ezzel foglalkozni, azok heti négy-öt tréningen is részt vehetnek. Ezeken kívül a haladóknak tartott külön foglalkozások és a magánórák is lehetőséget nyújtanak a fejlődésre. A tréningek másfél óráig tartanak. A diákok tudásuk szerint kezdő, középhaladó és haladó csoportba kerülhetnek.

Az edzések formagyakorlattal kezdődnek, amit mindenki együtt hajt végre, természetesen a tudásszintjének megfelelően, majd 15 perc bázisgyakorlat következik. Az edzés nagyobb részét a páros gyakorlatok alkotják, melyek során különféle támadásokkal és védekezésekkel ismerkedhetünk meg. Gyakorlópartnerre azért van szükség, hogy kifejlődjön a jó térérzékelő képesség, javuljon a reflex és a koordinációs képesség. Ezek fejlesztéséhez segítenek hozzá a sorozatok is, melyeket szintén párban gyakorlunk. A sorozatokban több technika van láncként összefűzve, így egy perc alatt akár több száz mozdulatot is végrehajtunk. A tréningek erősítéssel zárulnak, amit mindenki képességeinek megfelelően hajt végre. Bizonyos időközönként elméleti foglalkozást tart a mester, amelyen betekintést nyerhetünk ennek a kínai harcművészetnek az elméleti hátterébe.

Formagyakorlatok:
tartalmazzák a bemelegítést is. Először az első formagyakorlatot végzik el közösen a tanítványok, a középhaladó és haladó tanítványok a második formagyakorlatot is elvégzik.

forma1 forma4

Bázisgyakorlatok:
a tanuló egyedül hajtja végre. Ezek elsősorban alaptechnikák. A mozdulatok pontosítására, gyakorlására szolgálnak.

bazis2 bazis1

Páros gyakorlatok:
Harci technikák, önvédelmi technikák életszerű gyakorlására szolgálnak. Mivel a Wing Tsun hatékony önvédelmi rendszer, ezért az ellenféllelvaló gyakorlás jelentősége igen nagy.

paros4 paros1

Erősítés:
A Wing Tsun nem az erőre épül, ezért jóval kisebb hangsúlyt helyez az erősítésre más stílusoknál. A gyakorlatok többsége páros, izometrikus jellegű, de a hagyományos fekvőtámasz, vagy felülés is része az erősítésnek.

erosites1 erosites2

Az első edzés:
Az első edzés amolyan próbaedzés. Semmilyen következményt, vagy kötelezettséget nem vonnak maguk után. Azt a célt szolgálják, hogy biztos legyél a választásában, és meggyőződj róla, hogy érdekel a Wing Tsun. Megjelenés sportcipőben, fehér pólóban, és sötét melegítőnadrágban. A későbbiekben, ha komolyan a szándékod, az oktatón keresztül hozzá tudsz jutni az egyesület hivatalos öltözékéhez. Fontos, hogy viselkedj tisztelettudóan mind az instruktor, mind a tanítványok felé, hogy a lehető legjobb légkört alakítsd ki magad és a leendő klubtársaid között. Az első két hónap próbaidőnek számít. A próbaidő lejártával az egyesület tagja lehetsz, ha kiváltod éves tagsági igazolványád. Az igazolvány az egyesület rendezvényein való megjelenéshez – szeminárium, nyári tábor -, illetve a vizsgákhoz szükséges. Ha Te is szeretnéd kipróbálni ezt a Kung Fu stílust, gyere el bármelyik tréningünkre. Az első tréningen egyszerűbb ütések és fogások ellen tanulhatsz meg védekezni és elsajátíthatod a Wing Tsun legendás láncütését.

Székesfehérvári iskola Facebook oldala

Veszprémi iskola Facebook oldala