fbpx
 • Hatékony kínai harcművészet érdekel?

  Tanulj önvédelmet Magyarország legnagyobb Kung-Fu iskolájában. Fejleszd képességeidet, hogy megvédhesd önmagad, családodat. Légy magabiztos, fizikailag fit, és győzd le a stresszt. Ne halogasd a döntésed, iratkozz be még ma! Tanuljd meg megvédeni magad, hogy NE LÉGY ÁLDOZAT!

 • Nagyobb biztonságra vágysz? Tanulj önvédelmet!

  Gyere és sajátítsd el a Wing Tsun Kung Fu alapjait-​t. A Wing Tsun önvédelmi technkáinak birtokában nagyobb biztonságban érzed majd magad, mert tudod, hogy ha bajba kerülnél képes vagy megvédeni magad.

 • Feszült és ingerült vagy a nap végére? Vezesd le a stresszt!

  Feszült és ingerült vagy a nap végére? Vezesd le a stresszt! Rossz a közérzeted, tele vagy feszültséggel és unod már a körülötted levő emberek badarságait? Gyere hozzánk edzeni és verd ki a fejedből a stresszt. Edzőtársaid segítségedre lesznek. Eddzél egy jót és vezesd le a feszültséget. Kétségtelenűl nyugodt estéd lesz.

 • Érdekel a harcművészet? Legyél harcművész!

  Ismerd meg a harcművészet mögött levő szellemi vagy spirituális rendszert. A művész az alkotást és az önmegvalósítást tartja művészete fő céljának. Fontos a kibontakozás és valamiféle magasabb rendű elvvel való harmónia kialakítása. Kezdj el kitartóan edzeni és te is harcművész leszel!

 • Keményebb szeretnél lenni? Erősödj, keményedj!

  Ne csak álmodozz arról, hogy a haverok és a lányok elismernek téged, hanem tegyél is érte. Kezdj el edzeni, hogy elérd amit szeretnél! Ami nem öl meg, az megkeményít. Márpedig Wing Tsun edzésen még nem halt meg senki.

WING TSUN

ÖNVÉDELEM HARCMŰVÉSZET SZÉKESFEHÉRVÁR - VESZPRÉM

Wing Tsun fokozatrendszer

Miért van szükség Wing Tsun fokozatokra?

Régen, amikor egy kínai mesternek csak 5-10 tanítványa volt mindegyikről tudta melyiknek mit tanított már meg. Ez mára jelentősen megváltozott. Nagyon sokan tanulnak harcművészeteket, ezen belül a világon a Wing Tsun a legelterjedtebb, legtöbb tagot számláló világszövetség. Ezért lett szükség egységes tanítási program és vizsgarendszer kidolgozására, ezért váltak fontossá a fokozatok. Így bárki bárhol jár a világban és szeretné folytatni a tanulást, gond nélkül megteheti azt. A Wing Tsun kung-fu magas szintű önvédelmi értéke miatt az FBI és a Bundeswehr kiképzési anyagában is szerepel, hazánkban, pedig több rendőr-, illetve katonai iskolában is oktatják.

Magyarországon minden nagyobb városban található klub, ahol az érdeklődőket szeretettel várják. Budapesten 10 különböző kerületben és egy belvárosi, berendezett edzőteremben akár minden nap tudnak gyakorolni a sportolni vágyók. A hatékony tanulást magasan képzett oktatók biztosítják, akik – a minden évben hazánkba látogató – Dr. Leung Ting nagymester előtt tették le mestervizsgáikat.

A Magyar Wing Tsun Egyesület ugyanolyan uniformist használ, mint a központ Hong Kongban. Az elért fokozatot a szív fölé felvarrt szilvavirág jel mutatja, melynek színbéli változásai a növekedést szimbolizálják. Mesterszint fölött az uniformis mesterkabáttal egészül ki, melyre magasabb fokozaton piros sávok, legmagasabb fokozaton sárga sávok kerülnek.

Az uniformis kialakítása olyan, hogy segítse a tanítvány mozgását, érzékelését, tanulását.

uniformis1 Kezdő tanuló uniformis    Haladó tanuló uniformis    Helyettesi uniformis

 

A tanuló fokozatú szilvavirág jelek

szilvaviragok 01 szilvaviragok 02 szilvaviragok 03 szilvaviragok 04
1. Fokozat 2. Fokozat 3. Fokozat 4. Fokozat
szilvaviragok 05 szilvaviragok 06 szilvaviragok 07 szilvaviragok 08
5. Fokozat 6. Fokozat 7. Fokozat 8. Fokozat
szilvaviragok 09 szilvaviragok 10 szilvaviragok 11 szilvaviragok 12
9. Fokozat 10. Fokozat 11. Fokozat 12. Fokozat

 

A mesterek uniformisa

szilvaviragok 13 sihing 1 fokozat sihing 2 4 sihing 5 8 sifu
1-4 Mesterfokozat 1 Technikusi uniformis 2-4 Techn. uniformis 5-8 Mester uniformis Nagymesteri uniformis

Vizsgák

A WingTsun kung-fuban 12 tanulófokozat van, melyekért vizsgázni a félévente esedékes területi szemináriumokon, illetve a nyári edzőtáborokban lehet. Az elért fokozatról a tanulók diplomát kapnak. A fokozatot a ruhára varrt szilvavirág alakú fokozatjel jelzi. Mesterfokozatból szintén 12 van. A 10. már nagymesteri fokozat, a 11.-et a visszavonuló nagymester kapja, a 12. csak posthumus adható, jelképezvén, hogy mindannyian csak törekszünk a tökéletességre, de életünkben el nem érhetjük azt. Az első négy mesterfokozatot elérőket technikusoknak, az 5.-8. fokozat közöttieket gyakorlóknak nevezik. Az EEWTO-ban mesterfokozatra személyesen Leung Ting nagymester előtt kell vizsgázni. A sikeresen vizsgázó angol és kínai nyelvű diplomát kap.

wt diploma

Felszerelés

tollfuzet mellvedo s kesztyus szemkotos

Toll és füzet


A Wing Tsun gyakorló felszerelésének legfontosabb darabja.

Mellvédő


A mellvédő megóvja viselőjét a sérülésektől, miközben partnerének lehetőséget biztosít a hatékony gyakorlásra.

Kesztyűk


Haladó szinten egyes gyakorlatokhoz szükség van a kézfejet takaró kesztyűk viselésére.

Szemkötő


A Wing Tsun Tapadós Kezek gyakorlásánál a kezek “látnak”, nem a szem. A felszerelés ezen darabja segít a feladatra koncentrálni.

Székesfehérvári iskola Facebook oldala

Veszprémi iskola Facebook oldala